Angelim vermelho

Angelim vermelho is een houtsoort uit Zuid-Amerika en het is oranjebruin tot donkerbruin van kleur. Het hout is zeer hard en duurzaam. Angelim vermelho wordt vooral gebruikt voor zware constructieve belasting en is zeer geschikt voor projecten met direct grondcontact.
Deze houtsoort maakt indruk met zijn technische eigenschappen zoals een enorme hardheid, slijtvastheid en een zeer hoge duurzaamheid. Bij te snel drogen van Angelim vermelho kunnen er scheuren ontstaan en bij dunne afmetingen zal bij droging vervorming optreden. Door de zeer hoge duurzaamheid kan Angelim vermelho uitstekend gebruikt worden voor de buitentoepassing, bijv. in de waterbouw of bruggenbouw, voertuigbouw, beschoeiing en sluisdeuren. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor geluidsschermen, stallen en weipalen.
Angelim vermelho heeft de neiging tot uitbloeden. Dit kan ervoor zorgen dat er vlekken komen op onderliggend werk. Angelim vermelho is een structureel homogene houtsoort met een extreem hoge dichtheid. Donkere lijnen, evenwijdig aan de jaarringen, zijn kenmerkend voor deze houtsoort. Het verse hout heeft een onaangename geur. Deze geur verdwijnt na enige tijd.

Voordelen

  • Zeer sterke en slijtvaste houtsoort
  • Geschikt voor extreem zware belasting
  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Mooi homogeen uiterlijk
  • Zeer geschikt voor direct grond- of watercontact en zware constructies

Verwerking
Correcte installatie en goede ventilatie van het hout zijn noodzakelijk voor een langere levensduur. Ondanks de hardheid van Angelim Vermelho is het hout gemakkelijk te bewerken zolang er scherp, bij voorkeur hardmetalen gereedschap wordt gebruikt. Voor een mooie afwerking wordt voorboren in combinatie met het gebruik van een verzinkboor of een soevereinboor aanbevolen. Beide voorkomen scheuren in het hout en/of het afbreken van de schroefkoppen.

Opmerking: Schaven, schulpzagen of herzagen kan spanningsscheuren blootleggen. Deze spanningen kunnen zijn ontstaan tijdens het drogen en verwerken. Dit is een van de redenen waarom we aanraden om 10% hout toe te voegen aan je bestelling. Zo weet je zeker dat je genoeg materiaal hebt om mee te werken.

Angelim vermelho houtsoorten.png

Vergrijzing
Angelim Vermelho is een veelgebruikte houtsoort die geconfronteerd wordt met vergrijzing. Naarmate het hout ouder wordt, ondergaat het een natuurlijk proces waarbij de oorspronkelijke rode tint geleidelijk vervaagt en plaatsmaakt voor een prachtige grijze patina. Deze vergrijzing geeft het hout een elegante uitstraling en wordt vaak gewaardeerd in architectonische toepassingen en tuinmeubelen. Ondanks de verandering in kleur behoudt Angelim Vermelho zijn duurzaamheid en blijft het een populaire keuze voor buitenprojecten die bestand moeten zijn tegen de elementen.

Angelim vermelho vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.