Angelim pedra

Angelim pedra is een houtsoort uit Zuid-Amerika en heeft een gele tot roodbruine kleur. Het hout is stabiel en duurzaam. Angelim pedra wordt vooral gebruikt als onderbouw voor constructies. Kenmerkend aan het hout zijn de gom- of wasvlekken die voorkomen. Deze vlekken hebben geen invloed op de kwaliteit van het hout.

Angelim pedra is een houtsoort welke vaak wordt verwerkt als onderligger voor bijvoorbeeld een vlonder of houten terras. Door de hoge maatvastheid en het langzame droogproces is het zelfs geschikt voor gevelbekleding, beschoeiing en de bouw van bruggen mits het hout zorgvuldig gedroogd kan worden.

Angelim pedra is hard, zwaar en veerkrachtig. De draad van Angelim pedra is doorgaans recht. Echter zijn kruisdraad en golvende draad ook vaak aanwezig. Een grove houtnerf kenmerkt het Angelim pedra. Als je op zoek bent naar een betaalbare, duurzame onderconstructie dan vind je die in Angelim pedra.

Angelim pedra houtsoorten.jpg

Voordelen

Verwerking

Voor een langere levensduur is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Angelim pedra is een houtsoort welke relatief gemakkelijk te bewerken is. De planken en balken moeten bij voorkeur worden voorgeboord voordat ze worden vastgeschroefd. Daarnaast adviseren wij altijd om roestvaststalen schroeven en bevestigingsmiddelen te gebruiken. Dit voorkomt vlekken op het hout. Voor een mooie afwerking is het voorboren in combinatie met gebruik van een verzinkboor of soevereinboor aan te raden. Beide voorkomen scheuren in het hout en/of het afbreken van de schroefkoppen.

Let op: Het diep frezen, overlangs doorzagen of opnieuw zagen kan spanningen blootleggen. Deze spanningen zijn mogelijk tijdens het drogen en verwerken ontstaan. Dit is één van de redenen waarom wij aanraden om 10% hout aan je bestelling toe te voegen. Op deze manier ben je er zeker van dat je genoeg materiaal hebt om mee te werken.

Direct contact

Heb je een vraag? Verstuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur en helpen je graag verder!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.