Angelim pedra

Angelim pedra is een houtsoort uit Zuid-Amerika en heeft een gele tot roodbruine kleur. Het hout is stabiel en duurzaam. Angelim pedra wordt vooral gebruikt als onderbouw voor constructies. Kenmerkend aan het hout zijn de gom- of wasvlekken die voorkomen. Deze vlekken hebben geen invloed op de kwaliteit van het hout.
Angelim pedra is een houtsoort welke vaak wordt verwerkt als onderligger voor bijvoorbeeld een vlonder of houten terras. Door de hoge maatvastheid en het langzame droogproces is het zelfs geschikt voor gevelbekleding, beschoeiing en de bouw van bruggen mits het hout zorgvuldig gedroogd kan worden.
Angelim pedra is hard, zwaar en veerkrachtig. De draad van Angelim pedra is doorgaans recht. Echter zijn kruisdraad en golvende draad ook vaak aanwezig. Een grove houtnerf kenmerkt het Angelim pedra. Als je op zoek bent naar een betaalbare, duurzame onderconstructie dan vind je die in Angelim pedra.

Voordelen

  • Sterke houtsoort
  • Hard en stevig
  • Hoge duurzaamheid
  • Goed te bewerken
  • Zeer geschikt voor onderconstructies

Verwerking
Correcte montage en goede ventilatie van het hout zijn nodig voor een langere levensduur. Angelim Pedra is een houtsoort die relatief gemakkelijk te bewerken is. Indien mogelijk moeten de planken en balken worden voorgeboord voordat ze worden geschroefd. We raden ook altijd aan om roestvrijstalen schroeven en bevestigingsmiddelen te gebruiken. Dit voorkomt vlekken op het hout. Voor een mooie afwerking wordt voorboren aanbevolen in combinatie met het gebruik van een verzinkboor of een soevereinboor. Beide voorkomen scheuren in het hout en/of het afbreken van de schroefkoppen.

Opmerking: Schaven, schulpzagen of herzagen kan spanningsscheuren blootleggen. Deze spanningen kunnen zijn ontstaan tijdens het drogen en verwerken. Dit is een van de redenen waarom we aanraden om 10% hout toe te voegen aan je bestelling. Zo weet je zeker dat je genoeg materiaal hebt om mee te werken.

Angelim pedra houtsoorten.jpg

Vergrijzing
ANGELIM PEDRA vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.