Thermo populieren

Thermo populieren is een populaire keuze op de houtmarkt. Je ziet deze houtsoort steeds vaker als gevelbekleding of wandbekleding. Populieren is afkomstig uit Europa. Er zijn veel verschillende redenen waarom dit hout na modificatie zo populair is, maar vooral de duurzaamheid, de relatief voordelige aanschaf en het montagegemak zijn doorslaggevend.
Door het thermisch behandelen van Populieren heeft het hout minder werking, is het harder en is het gewicht lager. Tevens is door de modificatie het hout donkerder en minder buigzaam. Thermo populieren wordt gemaakt van een snelgroeiende houtsoort, waardoor ontbossing teruggedrongen wordt. Een ecologisch verantwoorde keuze. Het is een goed alternatief voor tropische hardhoutsoorten met een lage duurzaamheidsklasse van 1-2. Doordat het hout uit Europese bossen komt is de transport uitstoot ook nog eens laag is in tegenstelling tot tropisch hardhout.
Thermo populieren heeft vaak een een bruine tot grijsgroene verkleuring met middenin een zwarte adertekening. De houtsoort heeft fijne tekening en elegante tint wat zorgt voor een rustig ogend materiaal.

Voordelen

  • Rustige en elegante uitstraling
  • Vormstabiliteit is groot, er is weinig tot geen werking van het hout
  • Duurzaamheidsklasse 1-2
  • Milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout
  • Perfect voor gevelbekleding

Verwerking
Voor een langere levensduur dient direct bodemcontact te worden vermeden, tevens is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Het bevestigen van deze populaire houtsoort kan gemakkelijk met roestvast stalen schroeven. Daarbij raden wij je aan om het hout altijd voor te boren om de kans op barsten en splijten te voorkomen. Gebruik geen verzinkte schroeven; deze geven in de loop der tijd zwarte vlekken en strepen op het hout.
Let op: Door de warmtebehandeling verdwijnt de constructieve sterkte van het hout. Daardoor is het Thermo populieren kwetsbaar voor bijvoorbeeld transport gerelateerde beschadigingen en scheuren. Wij adviseren daarom altijd 10% hout aan je bestelling toe te voegen. Op deze manier ben je er zeker van dat je genoeg materiaal hebt om mee te werken.

Thermo populieren houtsoorten.png

Vergrijzing
Thermo populieren hout ondergaat een fascinerend vergrijzingsproces na blootstelling aan de buitenlucht. Het begint met een lichte, crèmekleurige tint, maar na verloop van tijd verandert het geleidelijk naar een mooie zilvergrijze kleur. Dit natuurlijke verouderingsproces voegt karakter toe aan het hout en wordt vaak gewaardeerd in buitentoepassingen zoals gevelbekleding, terrassen en tuinmeubelen. Ondanks de vergrijzing behoudt Thermo populieren hout zijn duurzaamheid en blijft het een gewilde keuze voor constructies die zowel esthetiek als langdurige stabiliteit vereisen.

Thermo populieren vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.