Thermo grenen

Thermisch gemodificeerd Grenen is een populaire keuze op de houtmarkt. Je ziet dit steeds vaker als gevelbekleding of wandbekleding. Grenen is afkomstig uit Europa of Noord-Azië en is van oudsher een bekende naaldhoutsoort. Er zijn veel verschillende redenen waarom dit hout na modificatie zo populair is, maar vooral de duurzaamheid, de relatief voordelige aanschaf en het montagegemak zijn doorslaggevend.
Door het thermisch behandelen van Grenen heeft het hout minder werking, is het harder en is het gewicht lager. Tevens is door de modificatie het hout donkerder en minder buigzaam. Thermisch gemodificeerd Grenen wordt gemaakt van een snelgroeiende houtsoort, waardoor ontbossing teruggedrongen wordt. Een ecologisch verantwoorde keuze. Het is een goed alternatief voor tropische hardhoutsoorten met een hoge duurzaamheidsklasse van 1-2. De originele geelbruine kleur zal door de jaren heen op een natuurlijke manier vergrijzen.
Deze bekende houtsoort heeft een drukke vlammende tekening en veel noesten. Grenen heeft hierdoor een rustieke uitstraling.

Voordelen

  • Goede isolerende werking, door een lage waarde van 0,09 W/mK
  • Vormstabiliteit is groot, er is weinig tot geen werking van het hout
  • Duurzaamheidsklasse 1-2
  • Warme uitstraling van het hout
    Zeer geschikt als gevelbekleding

Verwerking
Voor een langere levensduur dient direct bodemcontact te worden vermeden, tevens is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Het bevestigen van deze populaire houtsoort kan gemakkelijk met roestvaststalen schroeven. Daarbij raden wij je aan om het hout altijd voor te boren om de kans op barsten en splijten te voorkomen. Gebruik geen verzinkte schroeven; deze creëren in de loop der tijd zwarte vlekken en strepen op het hout.
Let op: Door de warmtebehandeling verdwijnt de constructieve sterkte van het hout. Daardoor is het Thermo Grenen kwetsbaar voor bijvoorbeeld transport gerelateerde beschadigingen en scheuren. Wij adviseren daarom altijd 10% hout aan je bestelling toe te voegen. Op deze manier ben je er zeker van dat je genoeg materiaal hebt om mee te werken.

Thermo grenen houtsoorten.png

Vergrijzing
Thermo grenen hout ondergaat een boeiend vergrijzingsproces na blootstelling aan de buitenlucht. Het begint met een warme, lichtbruine kleur, maar na verloop van tijd verandert het geleidelijk naar een prachtige zilvergrijze tint. Dit natuurlijke verouderingsproces voegt karakter toe aan het hout en wordt vaak gewaardeerd in buitentoepassingen zoals gevelbekleding, terrassen en tuinmeubelen. Ondanks de vergrijzing behoudt Thermo grenen hout zijn duurzaamheid en blijft het een geliefde keuze voor constructies die zowel stevigheid als esthetiek vereisen.

Thermo Grenen vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.