Massaranduba

Massaranduba is een houtsoort uit Zuid-Amerika en dit heeft een rode tot donkerbruine kleur. Massaranduba is een duurzame, stevige en zware houtsoort. Kenmerken van het hout zijn de sterkte, hardheid en zwaarte. Indien het hout te water raakt zal het zinken. Massaranduba heeft een homogene en fijne textuur wat het hout een fijn en rustig uiterlijk geeft. Af en toe is er een golvende draad met enkele zwakke, glanzende strepen aanwezig.
Massaranduba is ideaal als vlonder of terrasplank. Het hout is heel sterk, maar goed te bewerken en mooi af te werken. Deze houtsoort heeft een hogere krimp- en uitzettingscoëfficiënt waardoor voldoende afstand tussen de planken erg belangrijk is. Gezien de wat hogere uitzettingscoëfficiënt wordt bij Massaranduba dan ook alleen schroefverbindingen aanbevolen. Daarentegen is Massaranduba veel harder, duurzamer en sterker dan bijvoorbeeld Bankirai.
Voor traditioneel gemonteerde en geschroefde vlonders is Massaranduba uitstekend geschikt. De kenmerkende rode kleur van Massaranduba zal door zonlicht snel verkleuren naar donkerbruin en uiteindelijk zal het hout grijs tot donkergrijs verweren.

Voordelen

  • Een sterke houtsoort
  • Grote vormvastheid
  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Rustig en uniform uiterlijk
  • Zeer geschikt voor traditioneel geschroefde vlonders

Verwerking
Voor een langere levensduur dient direct bodemcontact te worden vermeden, tevens is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Zoals bij alle harde en zware houtsoorten is het belangrijk om het geschikte gereedschap te gebruiken bij verwerking. Voorboren bij het schroeven is noodzakelijk. Daarnaast adviseren wij altijd om roestvaststalen schroeven en bevestigingsmiddelen te gebruiken, dit voorkomt vlekken op het hout.
kan ook een overkapping of veranda ervoor zorgen dat je vlonder deels verkleurd omdat deze geen directe UV-straling krijgt en sommige delen in de schaduw liggen.

Massaranduba houtsoorten.png

Vergrijzing
Het begint als een warme roodbruine kleur, maar na verloop van tijd verandert het langzaam naar een aantrekkelijke zilvergrijze tint. Dit natuurlijke verouderingsproces geeft het hout een rustieke uitstraling en wordt vaak gewaardeerd in buitentoepassingen zoals terrassen, gevelbekleding en tuinmeubelen. Ondanks de vergrijzing behoudt Massaranduba hout zijn duurzaamheid en blijft het een populaire keuze voor constructies die zowel stevigheid als esthetiek vereisen.

Massaranduba vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.