Guariuba

Guariuba is een houtsoort die oersterk is. De afkomst van deze hardhoutsoort is Zuid-Amerika. Ondanks dat Guariuba minder bekend is, heeft het veel van dezelfde uitstekende eigenschappen die men kent van de houtsoort Ipe. Guariuba een sterk, degelijk en duurzaam product om te verwerken. De kleur van het verse hout is geel. Blootgesteld aan direct zonlicht verandert deze kleur slechts binnen enkele dagen naar een bruine/roodbruine kleur. Wanneer Guariuba gebruikt wordt als vlonder onder een terrasoverkapping, veranda of buitenverblijf zal enkel het deel wat aan direct zonlicht wordt blootgesteld verkleuren. Het gedeelte van het project wat niet in contact staat met uv-stralingen zal de zomer gele kleur behouden.
Guariuba een visueel aantrekkelijke houtsoort; of het nu een buitenvloer of juist gevelbekleding is, het zal overal tot haar recht komen. Het is een houtsoort met een geel tot bruine kleur en een vlammend nerfpatroon. Door de duurzaamheid en sterkte van Guariuba schaf je gegarandeerd een duurzame houtsoort aan waar je jarenlang plezier van kan hebben. Guariuba is een houtsoort die veelzijdig geschikt is voor vele toepassingen. Guariuba kent relatief weinig werking en is ondanks haar hardheid relatief gemakkelijk te bewerken.
Guariuba is een houtsoort met een prachtig vlammend nerfpatroon en een matige glans. De textuur van het Guariuba hout is fijn.

Voordelen

  • Een sterke en stabiele houtsoor
  • Aantrekkelijke nerftekening
  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Relatief weinig werking
  • Zeer geschikt als buitenparket, gevel parket en voor vlonders

Verwerking
Voor een langere levensduur dient direct bodemcontact te worden vermeden, tevens is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Guariuba bevestigen kan door het gebruik van gecoate of roestvaststalen schroeven. Daarbij raden wij je aan om het hout altijd voor te boren, dit voorkomt de kans op splijten. Gebruik geen verzinkte schroeven, deze veroorzaken in de loop der tijd zwarte vlekken en strepen op het hout. Het wordt aanbevolen om hardmetalen gereedschap te gebruiken tijdens de montage. Dit vanwege de hardheid van de houtsoort Guariuba.

Guariuba houtsoorten.png

Vergrijzing
Het hout begint als een tropisch gele tint en evolueert geleidelijk en redelijk snel naar een donkerbruine kleur vervolgens vergrijst de houtsoort egaal naar een zilvergrijze kleur met een prachtige verweerde uitstraling. Dit natuurlijke verouderingsproces voegt karakter toe aan het hout en wordt vaak gewaardeerd in buitentoepassingen, zoals terrassen, vlonders en gevelbekleding. Ondanks de vergrijzing behoudt Guariuba hout zijn duurzaamheid en maakt het een uitstekende keuze voor projecten die langdurige stabiliteit en esthetiek vereisen.

Guariuba vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.