Geïmpregneerd vuren

Het verspreidingsgebied van Vuren strekt zich uit van heel Midden-Europa tot Noord-Azië. In verhouding tot het relatief lage gewicht heeft dit hout goede sterkte- en elastische eigenschappen.
Vurenhout is één van de meest bekende en gebruikte naaldhoutsoorten. Vurenhout wordt vaak gebruikt als constructiehout en timmerhout. Vuren balken, planken, latten en regels worden bijvoorbeeld gebruikt bij houtskeletbouw of als basis van een dakconstructie. Het hout is licht van gewicht, gemakkelijk te bewerken en voordelig in aanschaf. Daardoor is deze houtsoort aantrekkelijk om te gebruiken voor uw klussen in en rondom huis.
Het hout heeft lange vezels en is geel van kleur met duidelijk herkenbare jaarringen. De nerf van vuren is recht. Vuren is zachthout met een sterke, gelijkmatige structuur.

Voordelen

  • Betaalbaar
  • Lichte en natuurlijke kleur
  • Duurzaamheidsklasse 4
  • Veel toepassingen
  • Eenvoudig te bewerken

Verwerking
Voor een langere levensduur moet direct contact met de grond worden vermeden en is ook een correcte montage en goede ventilatie van het hout vereist. Vuren kan worden bevestigd met gecoat materiaal of roestvrijstalen schroeven. We raden aan om het hout altijd voor te boren, dit voorkomt het risico op splijten. Gebruik geen gegalvaniseerde schroeven, want deze laten na verloop van tijd zwarte vlekken en strepen achter op het hout. Het wordt aanbevolen om hardmetalen gereedschap te gebruiken tijdens het bevestigen. Dit vanwege de aanwezigheid van grind.

Let op: Schaven, in de lengte zagen of herzagen kan spanningsscheuren blootleggen. Deze spanningen kunnen zijn ontstaan tijdens het drogen en verwerken. Dit is een van de redenen waarom we aanraden om 10% hout toe te voegen aan je bestelling. Zo weet je zeker dat je genoeg materiaal hebt om mee te werken.

Geïmpregneerd vuren houtsoorten.png

Vergrijzing
In het begin heeft het hout een lichte, groenachtige tint als gevolg van de impregnatiebehandeling. Na verloop van tijd zal het hout echter langzaam vergrijzen en een zilverachtige kleur aannemen. Dit natuurlijke verouderingsproces geeft het hout een verweerde uitstraling en wordt vaak gewaardeerd voor gebruik in buitentoepassingen, zoals schuttingen, tuinmeubelen en gevelbekleding. Ondanks de vergrijzing behoudt geïmpregneerd vurenhout zijn beschermende eigenschappen en blijft het een populaire keuze voor diverse constructies die weerbestendigheid vereisen.

Geïmpregneerd vuren vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.