Zweeds naaldhout

Zweeds naaldhout is afkomstig, zoals de naam al zegt, uit Zweden. Door het koude klimaat groeien de bomen langzamer en heeft de boom jaarringen die dicht op elkaar zitten. Hierdoor is Zweeds naaldhout stabiel en duurzaam.
Qua duurzaamheid is Zweeds naaldhout vergelijkbaar met Douglas. Zweeds naaldhout van GevenHout wordt vaak toegepast als gevelbekleding of dakbeschot. Zweeds naaldhout is ideaal voor het bekleden van gevels en wanden, veranda's, overkappingen en schuttingen met een rustiek uiterlijk.
Het hout heeft lange vezels en is licht van kleur met duidelijk herkenbare jaarringen. De nerf van Zweeds naaldhout is recht het is een zachthout met een sterke, gelijkmatige structuur.

Voordelen

  • Erg licht en makkelijk te bevestigen
  • Licht en neutraal hout
  • Duurzaamheidsklasse 3
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Zeer geschikt voor gevel- en wandbekleding

Verwerking
Voor een langere levensduur dient direct bodemcontact te worden vermeden, tevens is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Bij het bevestigen van Zweeds naaldhout is het belangrijk om schroeven te gebruiken die eventuele elasticiteit op kunnen vangen. Daarbij raden wij je aan om te kiezen voor roestvaststalen spijkers te gebruiken. Gebruik geen verzinkte schroeven, deze creëren in de loop der tijd zwarte vlekken en strepen op het hout.
Let op: Het diep frezen, overlangs doorzagen of opnieuw zagen kan spanningen blootleggen. Deze spanningen zijn mogelijk tijdens het drogen en verwerken ontstaan. Dit is één van de redenen waarom wij aanraden om 10% hout aan je bestelling toe te voegen. Op deze manier ben je er zeker van dat je genoeg materiaal hebt om mee te werken.

Zweeds naaldhout houtsoorten.png

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.