Retourneren / Manco melding

Is de bestelling ontvangen, maar zie je gebreken of beschadigingen aan het hout? Neem dan zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen het redelijk termijn van maximaal drie werkdagen, contact op met GevenHout. Voeg foto’s van de beschadigde producten toe aan de correspondentie. Samen zorgen wij voor een oplossing.

Let op: Zonder duidelijke foto’s kunnen wij de melding niet in behandeling nemen.

Belangrijk

  • Een manco of beschadigde levering is nooit aanleiding tot het verstrekken van een schadevergoeding;
  • We kunnen enkel goederen retour nemen die in originele staat zijn en dus niet verwerkt zijn;
  • In het geval van maatwerk (speciaal voor de klant op maat gemaakte producten) kan men geen gebruik maken van het herroepingsrecht.

Herroepingsrecht consumenten

Als consument heb je het recht om een bestelling tot 14 dagen na ontvangst te annuleren, zonder opgave van een reden. Om gebruik te maken van dit recht kan je schriftelijk contact met ons opnemen via GevenHout, Industriestraße 58, 47652 Weeze of per mail via klantenservice@gevenhout.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op. Voor het ontbinden van de koopovereenkomst is men vrij in de manier waarmee men de herroeping kenbaar wilt maken. Men kan hierbij gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping.

Retourneren en afhandeling

Een consument heeft wettelijk na annulering nogmaals 14 dagen om het artikel retour te sturen. Na dit termijn vervalt het recht op herroeping. Na ontvangst van de goederen zal GevenHout binnen 14 dagen overgaan tot terugbetaling. Het artikel dient dus direct en in ieder geval niet later dan veertien dagen vanaf de dag waarop de herroeping schriftelijk of per email is gemeld, te worden geretourneerd. Retourneren van de goederen dient gedaan te worden naar:

Geven Holzhandel GmbH /GevenHout
Industriestrasse 58
47652 Weeze
tel. +31 (0) 85 401 0062
klantenservice@gevenhout.nl

Retourneren

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht dien je het product met alle geleverde toebehoren en – voor zover mogelijk– in de originele staat en verpakking aan GevenHout te retourneren. Bij binnenkomst wordt de terugzending allereerst gecontroleerd. Vervolgens wordt het verschuldigde orderbedrag zo snel mogelijk teruggestort, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koopovereenkomst.

De kosten voor het retour zenden – vanuit het afleveradres naar ons bedrijfsadres – zijn voor rekening van de klant. Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat je in het bezit bent van een afgiftebewijs, een bewijs van ter post bezorging of een vergelijkbaar document. Het is ook mogelijk dat de order wordt opgehaald. De kosten van de vervoerder worden dan doorberekend. Dit bedrag kan variëren en is afhankelijk van pakketgrootte.

Zichttermijn consument

Wanneer de geleverde artikelen na afloop van de zichttermijn niet aan GevenHout zijn teruggezonden, is de koopovereenkomst definitief. Na de periode van 14 dagen na ontvangst kan je jouw aankoop niet meer zonder reden annuleren. De kosten voor het retour zenden – vanuit het afleveradres naar ons bedrijfsadres – zijn voor eigen rekening. Eventuele schade ontstaan tijdens het retourneren is voor rekening en risico van de klant. Je hoeft alleen te betalen voor waardevermindering van de goederen als deze waardevermindering het gevolg is van een behandeling van de goederen die niet nodig is/was om de aard, eigenschappen en functionaliteit van de goederen te controleren.

Uitsluiting herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op overeenkomsten met maatwerk, welke speciaal volgens de specificaties van de klant vervaardigd zijn.

GevenHout hoeft uitsluitend retourzendingen van product / producten te accepteren indien:

  • Het product / de producten niet tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de koper;
  • Het product / de producten compleet, in de originele verpakking en in originele staat zijn;
  • Het product / de producten ongebruikt zijn;
  • Het product / de producten schoon zijn;
  • Het product / de producten niet ingebouwd is / zijn geweest dan wel gemonteerd is / zijn geweest;
  • Bijbehorende montagematerialen, voor zover van toepassing, volledig aanwezig zijn en zich bevinden in de originele verpakking. Dit geldt ook voor de originele handleidingen en meegeleverde accessoires.

Modelformulier voor herroeping

Voor herroeping is men vrij in de manier waarmee men de herroeping kenbaar wilt maken. Hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van het Europees modelformulier voor herroeping.

Stuur het ingevulde formulier naar:
Geven Holzhandel GmbH / GevenHout
Industriestraße 58
47652 Weeze

Uiteraard is het ook mogelijk om een email sturen naar: klantenservice@gevenhout.nl onder vermelding van het ordernummer of factuurnummer.

Meer informatie omtrent dit onderwerp vind je in onze algemene voorwaarden.