Louro gamela

Louro gamela is een houtsoort uit Zuid-Amerika en het heeft een beige tot geelachtige kleur. Wanneer deze houtsoort gedroogd is zijn belangrijke kenmerken van Louro gamela: stabiliteit en duurzaamheid. Door de aantrekkelijke kleur en uniforme uitstraling is het hout zeer populair als gevelbekleding of wandbekleding. Daarnaast kan het ook toegepast worden als materiaal voor een schutting, poort, vlonder of als tuinmeubilair.
Deze houtsoort is ideaal voor gevelbekleding of wandbekleding. Omdat het een relatief lichtgewicht houtsoort is, is het voor gevelbekleding erg geschikt. De natuurlijke duurzaamheid en de hoge sterkte van deze houtsoort garanderen een lange levensduur van het materiaal. Daarom is het ook zeer geschikt als terrasplank of vlonderplank.
De draad van Louro gamela is recht, echter zijn kruisdraad of soms een warrige draag ook aanwezig. Een matig grove nerf en een typische geur kenmerken het hout. Deze geur verdwijnt overigens nadat er enige tijd is verstreken.

Voordelen

  • Een sterke houtsoort
  • Grote vormvastheid
  • Duurzaamheidsklasse 1-2
  • Relatief licht
  • Zeer geschikt voor gevelbekleding, wandbekleding en vlonders

Verwerking
Voor een langere levensduur dient direct bodemcontact te worden vermeden, tevens is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Louro gamela heeft een afstompende werking op gereedschap. Daarom raden wij het gebruik van hardmetalen gereedschap aan. Daarnaast moet het hout voorgeboord worden. Ook adviseren wij altijd om roestvaststalen schroeven en bevestigingsmiddelen te gebruiken, dit voorkomt vlekken op het hout. Als Louro gamela voldoende gedroogd is kan het hout prima verlijmd worden.

Louro gamela.png

Vergrijzing
Wanneer het hout wordt blootgesteld aan zon en regen, begint de oorspronkelijke warme, roodbruine kleur geleidelijk te vervagen naar een mooie zilvergrijze tint. Dit natuurlijke verouderingsproces geeft het hout een verweerde uitstraling en wordt vaak gewaardeerd in buitentoepassingen zoals gevelbekleding, terrassen en tuinmeubelen. Ondanks de vergrijzing behoudt Louro Gamela hout zijn duurzaamheid en blijft het een gewilde keuze voor diverse constructies die zowel sterkte als esthetiek vereisen.

Louro gamela vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.