Geen standaard tuin, maar ontwerpen op maat

Tuinprojecten die afwijken van de standaard? Dat is waar Huiskamp Tuin & Landschap goed in is. “Met mijn bedrijf realiseer ik fraaie ontwerpen van hoogwaardige kwaliteit. Hout speelt hierin een belangrijke rol. Een trend die me aanspreekt is het triple blokprofiel, de combinatie van smalle latten vormt een uniek geheel. Het hout kopen we in bij GevenHout. Wat ik hieraan zo fijn vind? Bij iedere bestelling schaven ze het hout vers. Daardoor krijg je fris hout en rechte stukken. Het is prettig samenwerken, en daar kan ik echt blij van worden.”

aldus Jonathan Huiskamp - eigenaar van Huiskamp Tuin & Landschap.

Jonathan Huiskamp - Huiskamp Tuin & Landschap

Werken met handen zit in mijn bloed

Jonathan vervolgt: "Mijn hoveniersbedrijf bestaat nu al 7 jaar, maar mijn liefde voor het vak is eigenlijk al veel langer aanwezig. Ik heb jarenlang waardevolle ervaring opgedaan voordat ik mijn eigen bedrijf startte. De interesse voor dit vak zit diep geworteld in mijn DNA; wellicht heb ik het van mijn grootouders, die een boerderij hadden, of van mijn moeder, die bloemiste is."

Betrokken en betrouwbaar

"Onze klanten hechten waarde aan betrokkenheid en betrouwbaarheid, wat ons bedrijf hoog aanslaat. Het zorgvuldig en kwalitatief onderhouden van tuinen staat centraal in ons werk, naast het aanleggen van nieuwe tuinen. Wij bieden een uitgebreid allround dienstenpakket, inclusief een klussenbedrijf, en hebben al talloze ontwerpen en stijlen gerealiseerd. Deze dienen vaak als inspiratie tijdens gesprekken met klanten, waarbij nieuwe en aanvullende ideeën vaak spontaan opkomen zodra we hun wensen horen."

Projecten die ik mooi vind zijn gevelbekledingen en overkappingen. Met maatwerk, originaliteit en veel afwisseling van werkzaamheden

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Project inspiratie: Douglas overkapping en Siberisch lariks gevelbekleding. Bekijk alle foto's van dit project.

Fraai resultaat tegen een eerlijke prijs

“In deze tijd heb je te maken met de nodige uitdagingen. Voor ons is dat iets moois leveren tegen een eerlijke prijs. Eigenlijk volg ik de ontwikkelingen niet in de branche. Simpelweg omdat ik het te druk heb met mijn klanten en gezin. Hetzelfde geldt met trends, ook daar ben ik niet zo bewust mee bezig. Vaak komt de klant wel met een wens dat raakvlakken heeft met een trend. Al geven we hier toch altijd weer onze eigen originele draai aan.”

Maatwerk en originele projecten

“Kijkend over 5 jaar, wil ik doorgroeien als ondernemer en afwisselend werk blijven doen. Ik denk dat als je een trend een lange levensduur wilt geven, je moet werken met tijdloze materialen en vormen. Projecten die ik persoonlijk erg leuk vind zijn gevelbekledingen en overkappingen. Met maatwerk, originaliteit en veel afwisseling in de werkzaamheden. Wij werken veel met hout, ik denk dat 40% van mijn klussen hieruit bestaat. Mijn favoriete houtsoorten om mee te werken? Dat zijn Cumaru, Angelim vermelho, Eiken en Siberisch lariks.”

GevenHout levert altijd een passende houtsoort of profiel voor ons maatwerk project. Deze vind je niet bij de plaatselijke bouwmarkt

GevenHout is betrokken en levert kwaliteit

“Nadat ik met twee klanten van GevenHout had gesproken, ging ik me toch eens verdiepen in het bedrijf en de houtkwaliteit. Daar was ik van onder de indruk. Daarom ben ik ook klant geworden. Andere redenen waarom ik met GevenHout samenwerk: dat is de betrokkenheid, het delen van kennis over de houtsoorten (sterke en zwakke punten) en het aanbod ondanks de economische beperkingen. En dat allemaal tegen een eerlijke prijs. Hierdoor heb ik heel weinig hoeven afwijken van mijn ideeën, omdat hout toch leverbaar is.”

Altijd een passende houtsoort bij ons project

“GevenHout zou ik ook zeker aanraden om mee samen te werken. Het is een sterke en eerlijke partij om de eerder genoemde redenen. Ook staan ze open voor kritisch overleg met betrekking tot het toepassen van hout. Tijdens het overleg is er altijd een passende houtsoort en profiel dat past bij ons maatwerk project. Daarnaast hebben jullie stijlvolle profielen die je bij de bouwmarkt niet gaat vinden.”

Jonathan Huiskamp - Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap is opgericht in mei 2015 door Jonathan Huiskamp, hij heeft voor die tijd 12,5 jaar ervaring opgedaan bij een hoveniersbedrijf, hij is een gedreven hovenier met een hart voor het vak. Dit is al snel te merken als je met hem in gesprek gaat over je tuin of erf.

www.htenl.nl

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Huiskamp Tuin & Landschap

Project inspiratie: Cumaru vlonder - vergrijzing na enkele jaren. Bekijk alle foto's van dit project.