Garapa

Garapa is een hardhoutsoort die afkomstig is uit de bossen van Brazilië. Het is een duurzame houtsoort, die goed bestand is tegen extreme weersomstandigheden en een mooi ogend materiaal. Het hout heeft gouden tinten en is voor meerdere toepassingen geschikt. Het is een flexibel materiaal dat je voor meerdere doeleinde kan inzetten.
Garapa is een houtsoort die geschikt is voor bijna ieder buitenproject. Het is erg populair om te gebruiken als terras of vlonder. Dit komt vooral door de weerstand, stabiliteit en het uiterlijk van het materiaal. De houtsoort heeft vergelijkbare eigenschappen met Bangkirai maar oogt wat speelser qua uiterlijk en heeft een donkerdere tint.
Garapa heeft een prachtig patroon met een redelijk rechte nerf. Een medium textuur en een lichte glans over het hout zijn kenbaar voor deze soort. Noesten, scructuur en kleurverschil komen geregeld voor.

Voordelen

  • Stabiele houtsoort
  • Speels uiterlijk
  • Duurzaamheidsklasse 2
  • Weinig werking
  • Zeer geschikt voor vlonders

Verwerking
Voor een langere levensduur dient direct bodemcontact te worden vermeden, tevens is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Garapa bevestigen kan door het gebruik van middelen die gecoat zijn of roestvast stalen schroeven. Daarbij raden wij je aan om het hout altijd voor te boren, dit voorkomt de kans op splijten. Gebruik geen verzinkte schroeven, deze geven in de loop der tijd zwarte vlekken en strepen op het hout. Het wordt aanbevolen om hardmetalen gereedschap te gebruiken tijdens bevestiging. Dit vanwege de aanwezigheid van kiezel.

Garapa houtsoorten.png

Vergrijzing
Het hout begint als een warme geelbruine kleur en evolueert geleidelijk naar een zilvergrijze tint met een prachtige verweerde uitstraling. Deze natuurlijke verandering voegt charme toe aan het hout en wordt vaak gewaardeerd in buitentoepassingen, zoals terrassen, vlonders en gevelbekleding. Ondanks de vergrijzing behoudt Garapa hout zijn duurzaamheid en maakt het een uitstekende keuze voor projecten die langdurige stabiliteit en esthetiek vereisen.

Garapa vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.