Snelle levering van Louro Pretto hout tegen een scherpe prijs

Als architectenbureau werken we voor meer dan 50% van onze projecten met hout. Het is een comfortabel materiaal en heeft een eigentijds karakter. Zowel voor het ontwerp als de bouw is het prettig. Louro Preto bijvoorbeeld is hout met een modern karakter, dat door de jaren heen vergrijst naar zilver platina. Dit type hout is niet bij iedere leverancier beschikbaar, maar al snel kwamen we terecht bij GevenHout. En dat is maar goed ook: het is een pure vakspecialist, levert snel en de samenwerking bevalt uitstekend.

aldus Ard Buijsen - eigenaar van Artisan Architects

Ard Buijsen

De kracht van eenvoud

Ard Buijsen van Artisan Architects vertelt enthousiast: “In 1991 ben ik gestart als bouwkundig adviseur. 8 jaar later ben ik architect, een droom die is uitgekomen. En laten we wel wezen, gebouwen maken is toch het leukste dat er is? Mijn kenmerkende manier van werken is samen te vatten in eenvoud. Zowel in het ontwerp, de technische uitwerking, als de bouw. Het is mijn streven om de bewoners met plezier gebruik te laten maken van de woning. En dat het leven hierdoor aangenamer wordt.”

Moderne uitstraling

“Ieder gebouw dat wij maken is een prototype. Alleen ontdek je wel een bepaalde lijn in onze vormgeving. Dit geldt ook voor het bouwproces. Uit welke toepassingen ik het meeste plezier haal? Dat zijn eigenlijk dingen die alledaags zijn, maar wel onderscheidend in de manier waarop ze worden toegepast. Het belangrijkste is dat het ontwerp rust uitstraalt. Wij houden niet van schreeuwerige woningen.”

- In onze manier van werken houden wij van eenvoud. Geen schreeuwerige ontwerpen, maar gebouwen met een rustige uitstraling -

Artisan Architects

Artisan Architects

Artisan Architects

Artisan Architects

Artisan Architects

Artisan Architects

Project inspiratie: Louro preto gevelbekleding. Bekijk alle foto's van dit project.

Onze favorieten: Louro preto hout en Eikenhout

“Al meer dan 10 jaar ontwerpen en realiseren we projecten op basis van hout. Inmiddels zijn er ook 2 woonhuizen gebouwd die bestaan uit volledig houten gevelbekledingen. Dat is geweldig, voor het woonhuis in Berkel en Rodenrijs hebben we Louro preto hout toegepast. Een moderne houtsoort met een fraaie vergrijzing naar zilver patina.”

Het robuuste karakter van Eikenhout

“Ook Eikenhout heeft een robuust karakter dat ons erg aanspreekt. Op dit moment zijn we bezig met een project dat volledig van eikenhout wordt gemaakt. Ik kan niet wachten tot het uiteindelijke resultaat er is. Met het juiste materiaal en detaillering, krijgen gebouwen een tijdloze uitstraling. En voor ons zijn de belangrijkste elementen: eenvoud, maakbaarheid en de veroudering.”

Bouwen met hout

“Door de jaren heen is mijn werk niet veel veranderd. De trends uiteraard wel, maar die mijd ik zelfs. In mijn traditionele werkwijze zoek ik altijd naar aansprekende oplossing voor de opdracht en locatie. Bouwen met hout is in de afgelopen 20 jaar nog leuker geworden. Er zijn namelijk steeds meer mogelijkheden. En die kansen benut ik graag.”

- Bouwen met hout is in de afgelopen 20 jaar populairder geworden. En de toenemende mogelijkheden zijn een verrijking voor het vak -

GevenHout is een goed bedrijf met snelle levering

“Voor het woonhuis in Berkel en Rodenrijs wilde we in eerste instantie gekookt populieren hout gebruiken. Helaas was dit nergens op voorraad. Na wat oriëntatie kwamen we terecht bij GevenHout. Zij leveren wel Louro Preto hout. En dat ze dan ook nog snel leveren en aantrekkelijk geprijsd zijn maakt het nog beter. Het is gewoon een goed bedrijf. We blijven zeker zaken met elkaar doen en ik zou GevenHout aan iedereen aanbevelen.”

Ard Buijsen - Artisan Architects

Artisan Architects is in 2012 in Rotterdam opgericht en creëert zorgvuldig vormgegeven projecten van hoge kwaliteit. Door te refereren aan de historische achtergrond en de tradities passen de onderscheidende ontwerpen van Artisan Architects perfect in de context. We werken vanuit een doelgericht en effectief proces om de maximaal haalbare kwaliteit binnen het beschikbare budget te bereiken. Vanaf de start van ieder project bestaat dit uit een gelijkwaardige rol van ontwerp, techniek en budget.

Artisan Architects

Artisan Architects

Artisan Architects

Artisan Architects

Artisan Architects

Artisan Architects

Project inspiratie: Cumaru wandbekleding. Bekijk alle foto's van dit project.