Zwart- GevenHout

Waarom zwart tuinhout populair is - 3 redenen

Je ziet ze overal: zwarte veranda’s die staan te pronken in de tuinen. Waarom is zwart tuinhout ook in 2023 weer razend populair? Het geeft een stijlvolle uitstraling, creëert diepte in je tuin en de combinatie met groene beplanting is uiterst sfeervol. In dit blog beschrijven we nog 3 redenen waarom voor zwart hout wordt gekozen in de tuin. Ideaal voor jou als hovenier, timmerman of aannemer.

Zwart buitenhout

Zweeds naaldhout - Gerealiseerd door Teo van Horssen Hoveniers

1. Zwart hout geeft een stijlvolle uitstraling

Gevelbekledingen, tuinafscheidingen of veranda’s: regelmatig wordt er gekozen voor zwart hout. Dat is logisch, een zwarte constructie geeft de tuin een stijlvolle, chique en warme uitstraling. Bovendien creëert het diepte in de tuin, een fijne bijkomstigheid als de lengte in de tuin ontbreekt. Overigens is zwart hout mooi te combineren met licht houten (balken). Dit zorgt voor een fraai contrast.

2: Fraai contrast in combinatie met natuurelementen

Wil je een tuin ontwerpen of opknappen, dan is er ongetwijfeld ruimte vrij gemaakt voor planten en bomen. Deze natuurelementen in combinatie met een zwarte veranda of schutting geeft een fraai contrast in je tuin. Het groen van bijvoorbeeld een hedera komt nog beter tot z’n recht tegen een zwarte achtergrond. Dit geldt ook voor accessoires of verlichting in de tuin. Gebruik je betonnen elementen of tegels in de tuin? Dan maakt dit het geheel nog speelser.

Zwart buitenhout

Zweeds naaldhout - Gerealiseerd door T Hagenbouw

3: Zwart hout is makkelijk verwerkbaar

Wil je zwart hout gebruiken in de tuin? Denk dan aan Douglas of Zweeds naaldhout. Van ruwe planken tot aan geschaafd en blokprofielen. Het hout is stabiel waardoor het prettig te verwerken is. Ook is de prijs/kwaliteit van deze houtsoorten interessant. Zowel Zweeds naaldhout als Douglas behoren tot de duurzaamheidsklasse 3 maar hebben door de beits een langere levensduur. Als je de levensduur extra wil verlengen dan raden we je aan om het hout op z’n tijd te beitsen.

Bij GevenHout zijn diverse zwarte houten planken en profielen te verkrijgen in onze webshop. Wil je eerst advies hebben? Neem dan contact met ons op.

Zwart buitenhout

Douglas - Gerealiseerd door Timmer-klussenbedrijf van der Wijst

Published

Invalid Date

Last edit

Invalid Date

Blog