Barcode

Waarom een barcode profiel voor gevelbekleding

Een horizontale wandbekleding met recht-toe-recht-aan planken van 200mm breed? Als je voor zekerheid gaat, dan zit je goed. Maar het is ook leuk je klanten eens te verrassen met een barcode profiel. Dit betekent dat je kiest voor gevelbekleding in verschillende breedtes. Wellicht denk je dat dit een rommelige uitstraling geeft, maar niets is minder waar. Dit profiel is sterk in opkomst en levert een bijzonder fraai resultaat op.

Wil de klant zelf een wand van planken in één breedtemaat? Dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. Maar vaak weet de klant niet dat er andere alternatieven zijn. Dus wil je als aannemer, timmerman of hovenier het verschil maken? Laat dan eens het barcode profiel zien en verras je klant.

In dit artikel beschrijven we wat een barcode profiel is, hoe het werkt en welk type hout geschikt is.

Barcode

Accoya barcode op de wand en het plafond, gerealiseerd door: Architect HW van der Laan '22

Leuk een barcode profiel, maar wat is het eigenlijk?

Heb je een barcode op een pak melk wel eens goed bekeken? Deze bestaat uit een variatie van smalle en brede zwarte strepen, in willekeurige volgorde. De barcode heeft in dit geval een praktische functie. Maar het patroon zelf? Dat wordt tegenwoordig met succes toegepast voor gevelbekleding. Het barcode profiel in een gesloten gevel of wandbekleding en bestaat uit 4 verschillende profielen die gecombineerd kunnen worden. Deze stapelbare profielen geven samen een uniek aanzien

Hoe werkt het barcode profiel?

Bij de bestelling wordt het aantal producten per profiel verdeeld, zodat je evenveel producten per profiel ontvangt. Een eigen verdeling maken van het aantal producten per profiel is uiteraard ook mogelijk. Kies dan bij de bestelling het gewenste aantal stuks per profiel. De profielen kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Het betreft de volgende blokprofielen:

  • Triple blok profiel
  • Enkel blok profiel
  • Dubbel 50/50 blok profiel
  • Dubbel 70/30 blok profiel

We adviseren wel van te voren over het patroon na te denken. Hiermee voorkom je dat op het eind te veel van dezelfde profielen overblijven.

Barcode

Accoya barcode op de wand en het plafond, gerealiseerd door: Architect HW van der Laan '22

Welke hout wordt er gebruikt voor een barcode profiel?

Een barcode profiel toepassen als gevelbekleding? Dat kan met vele houtsoorten: van Thermisch gemodificeerd hout tot hardhout.

Open gevelbekleding

Voor het hout bestaan diverse varianten, zoals Rhombus profielen, kraalschroten en schaaldelen. Maak je een open gevelbekleding? Kies dan voor rechthoekige planken, rondom geschaafd met licht afgeronde hoeken. Zorg met een open gevelbekleding aan de achterzijde voor zwarte panlatten of zwart uv-werende folie. Dit geeft een bijzonder strak resultaat.

We adviseren de dikte van de planken gelijk te houden en alleen te variëren met houtsoorten die dezelfde eigenschappen bezitten.

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen?

Neem dan contact op met één van onze deskundige adviseurs. Zij geven je graag advies over al onze producten. Dat snijdt hout.

Published

Invalid Date

Last edit

Invalid Date

Blog