tuinhout thermo

Inspiratie: Thermohout in je tuin

Op de houtmarkt zijn vele houtsoorten te verkrijgen. Een aantal houtsoorten kunnen thermisch verhit worden zodat de levensduur verlengt wordt. Deze inspiratieblog geeft je een mooi beeld van hoe je Thermohout kan toepassen. Thermohout heeft een bruine kleur en vergrijst egaal. Dit geeft een warme sfeervolle uitstraling aan de tuin. Om je te helpen met je houtkeuze delen wij graag onderstaande inspiratiefoto’s met jou.

thermo hout / blog

Thermo fraké - Gerealiseerde door: Warnaar Geveltechniek

thermo hout / blog

Thermo fraké - Gerealiseerde door: Warnaar Geveltechniek

Welke houtsoorten worden thermisch gemodificeerd?

Het thermisch modificeren gebeurt de bij houtsoorten: Grenen, Essen, Ayous, Frake, Populieren en Accoya. Door het proces komen deze houtsoorten in een hoge duurzaamheidsklasse terecht waardoor de levensduur flink verlengt wordt. Deze eigenschappen maakt dat Thermohout vergelijkbaar is met Tropisch hardhout. Thermisch gemodificeerd hout werkt veel minder en is lichter van gewicht doordat het vocht (en dus ook schimmels en ongedierte) door de behandeling uit het hout is onttrokken.

thermo hout / blog

Thermo Ayous - Gerealiseerd door: Den Engelse Hovenier

thermo hout / blog

Thermo Ayous - Gerealiseerd door: Den Engelse Hovenier

Voor welke toepassingen kan je Thermohout gebruiken?

Thermisch gemodificeerd hout wordt, vanwege het lichte gewicht, veel toegepast als gevelbekleding. Tegenwoordig zie je bij steeds meer woonhuizen een (gedeelte van) gevel in Thermohout. Daarnaast is het ook goed toe te passen bij vlonders en tuinafscheidingen.

thermo hout / blog

Thermo Ayous - Gerealiseerd door: Chantal Nieuwenhuijsen

thermo hout / blog

Thermo Essen - Gerealiseerde door: Fokker Tuinen

Thermisch gemodificeerd hout bij GevenHout

Vanwege de positieve eigenschappen, de warme uitstraling en de aantrekkelijke prijs is Thermohout steeds populairder aan het worden. Ons assortiment Thermohout bestaat uit: Grenen, Essen, Ayous, Frake, Populieren en Accoya. Deze houtsoorten schaven wij in diverse profielen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten.

Published

Invalid Date

Last edit

Invalid Date

Blog