verkleuren / blog

Inspiratie: Hardhout in je tuin

Ga je voor Tropisch hardhout voor je vlonder of tuinafscheiding? Dan heb je een duurzame en sterke houtsoort gekozen. Er zijn veel verschillende Tropische hardhoutsoorten op de markt. Het assortiment hardhout van GevenHout komt voornamelijk van loofbomen uit Zuid-Amerika, onder andere Brazilië. Het hout is afkomstig uit bossen met verantwoord bosbeheer. De kleur van het hout verschilt per soort maar uiteindelijk vergrijst al het hout.

hardhout/ blog/bbq

Padouk - Gerealiseerd door: Wood Crafts

hardhout/ blog/bbq

Ipé - Gerealiseerd door: Somers Tuinen

Wat zijn de eigenschappen van Tropisch hardhout?

Tropisch hardhout groeit relatief langzaam waardoor de jaarringen dicht op elkaar komen te zitten. Hoe langzamer de groei, hoe harder het hout. Dit maakt het Tropisch hardhout tot een sterke en stabiele houtsoort. De meeste Tropische hardhoutsoorten vallen in duurzaamheidsklasse 1, de hoogste duurzaamheidsklasse. Hier vind je meer informatie over de duurzaamheidsklassen. Tropisch hardhout is relatief goed bestand tegen schimmels en bacteriën, mits het hout goed gemonteerd is. Dit maakt Tropisch hardhout ook tot een uitermate geschikte houtsoort voor aan het water en in vochtige omgevingen.

hardhout/ blog/bbq

Cumaru B-fix - Gerealiseerd door: Sander Scherpenhuijzen

Bekende Tropische hardhoutsoorten

Er zijn vele verschillende Tropische hardhoutsoorten. Bekende soorten zijn o.a. Azobe, Cumaru, Angelim vermelho, Ipé en Padouk. Neem een kijkje op onze website om te zien welke soorten wij nog meer aanbieden.

hardhout/ blog/bbq

Louro preto - Gerealiseerd door: Mikea Maatwerk

hardhout/ blog/bbq

Ipé - Gerealiseerd door: Matteo Appoloni

Voor welke toepassingen kan je Tropisch hardhout gebruiken?

Het gebruik van Tropisch hardhout is zeer divers. In de tuin kan Tropisch hardhout in veel toepassingen gebruikt worden; een vlonder, tuinhuis, tuinafscheiding, poort, gevelbekleding en een beschoeiing of damwand. Daarnaast is Tropisch hardhout ook uitermate geschikt als constructiehout. Angelim vermelho wordt bijvoorbeeld veel ingezet als regelwerk voor de onderbouw van een vlonder. Door een correcte montage, de juiste bevestiging en goede ventilatie, kan je het langst genieten van het hout. Zorg altijd dat o.a. vlonderplanken regelmatig schoongemaakt worden. Haal er regelmatig de bezem over en verwijder bladeren en sneeuw. Dit zorgt ervoor dat de levensduur niet verkort wordt

hardhout/ blog/bbq

Cumaru en Eiken - Gerealiseerd door: Frank Bottenberg

hardhout/ blog/bbq

Ipé B-fix gevelbekleding

Waarom kiezen voor Tropisch hardhout?

Elke hardhoutsoort heeft weer zijn eigen uitstraling. Enkele voordelen van Tropisch hardhout zijn:

  • Duurzame houtsoort
  • Stabiel en sterk
  • Geschikt voor vele buitentoepassingen
  • Goed bestand tegen schimmels, bacteriën en vocht
hardhout/ blog/bbq

Louro preto - Gerealiseerd door: Ard Buijsen

Tropisch hardhout bij GevenHout

In ons assortiment hebben wij een zeer ruime keus aan Tropische hardhoutsoorten. Dit kan zowel ruw als geschaafd besteld worden. Het schaven is mogelijk in diverse profielen zoals het Triple-blokprofiel, Vellingdeel en Zweeds rabat. Weet je niet goed hoe je de keuze kan maken uit de juiste Tropische hardhoutsoort voor jouw tuin? Neem dan even contact op voor specialistisch advies.

Published

Invalid Date

Last edit

Invalid Date

Blog