X-clip bevestigen

Hoe bevestig ik planken met X-clip?

X-clip kliksysteem is het systeem met 100% onzichtbare bevestiging. Een vlonder of gevelbekleding bevestigen was nog nooit zo makkelijk met het gepatenteerde concept van X-clip kliksysteem.

Je start met het regelwerk en plaats hier rechtstreeks de aluminium rails op. De planken die je vooraf op maat hebt gezaagd klik je op de rails vast. De x-clips worden voorgemonteerd op de rails aangeleverd, aangepast aan de breedte van de plank. Zo kun je als vakman meteen aan de slag!

Voordelen van het X-clip systeem

  • Snelle bevestiging
  • Geen zichtbare schroefkoppen
  • Optimale ventilatie
  • Geen hout op hout contact
  • Klikken en klaar
  • Ruimte voor de werking van hout
Het bevestigen van X-clip

De aluminium X-clip rails met voorgemonteerde clips

In drie stappen bevestigen

De onderconstructie
Het regelwerk is de basis van je onderconstructie. Hierop plaats je de rails met voorgemonteerde X-clips. De rails is gemaakt van hoogwaardig aluminium waardoor het systeem een lange levensduur krijgt. De geadviseerde hart op hart afstand voor de onder- of achter constructie is ca. 40cm.

Plaats de aluminium profielen
De aluminum profielen met voorgemonteerde X-clips worden eenvoudig en snel op de onderconstructie geschroefd. Zorg ervoor dat je de profielen recht en stevig op de geplaatste regels bevestigd.

De X-clips worden machinaal voor gemonteerd waardoor de uitlijning tussen de clips perfect is op iedere rail. Met de laser zorg je ervoor dat de rails ook netjes uitgelijnd is ten opzichte van elkaar.

Bevestig de terras- of gevelplanken
Het echte werk kan beginnen, zonder dat er enig gereedschap aan te pas komt. Plaats de planken op de X-clips en controleer of de groeven recht boven de clips zitten. Daarna druk je de plank stevig aan en klemt deze zich muurvast aan de X-clip. Eventueel zou je de planken licht kunnen aantikken met een hamer en een houten blokje.

Zo realiseer je in een handomdraai een professionele gevel of vlonder.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor het X-clip kliksysteem?

Verschillende houtsoorten, kopmaten en profielen lenen zich uitstekend voor het
X-clip systeem:

X-clip klemt zich aan de rails

Druk stevig tegen de plank waardoor deze zich muurvast klemt aan de X-clip

Published

Invalid Date

Last edit

Invalid Date

Blog