Triple blokprofiel gevelbekleding

Hoe bevestig ik het Triple blokprofiel?

Het Triple blokprofiel geeft een gevel of schutting een moderne en strakke uitstraling. Mensen vragen zich wel eens af hoe je dit het beste kunt bevestigen, in het dikke deel, het dunne deel of schuin? Daar kom je achter in dit artikel.

Het Triple blokprofiel

Het Triple blokprofiel is uitstekend toe te passen als gevelbekleding. Wanneer het toegepast wordt als gevelbekleding geeft dit profiel een erg strakke en moderne uitstraling. Door het te combineren met andere blokprofielen creëer je een prachtig barcode profiel. Het barcode profiel geeft gevelbekleding een bepaalde gelaagdheid. Het is een modern gevarieerd lijnenspel dat nieuwsgierig maakt.

Triple blokprofiel gevelbekleding

Triple blokprofiel Thermo ayous - Gerealiseerd door Bouwen met IQ

Bevestiging van het Triple blokprofiel

Bij het correct bevestigen van het Triple blokprofiel is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Volg het onderstaande stappenplan voor de juiste bevestiging.

 • Het regelwerk
  Gebruik bij voorkeur regelwerk met ventilatiebogen, zo is er altijd genoeg ventilatie bij een goede montage. Wanneer je gebruik maakt van regelwerk met ventilatiebogen is het ook niet nodig om bij een verticale gevel dubbel regelwerk te plaatsen. Gebruik je geen achterlatten met ventilatiebogen, maak dan gebruik van een dubbel regelwerk bij een verticale bevestiging, bij horizontale bevestiging volstaat enkel regelwerk. Hanteer bij het regelwerk altijd een hart op hart afstand van ca. 40cm, zowel bij verticaal als horizontaal regelwerk. Zo zitten de planken altijd om de ca. 40 cm gefixeerd.

 • De beginplank
  Begin bij een horizontale gevel altijd onderaan en werk zo naar boven. Bevestig de onderste plank met de punt naar boven, zo kan het water goed aflopen. Houd er ook rekening mee dat de onderste plank minimaal 30 cm boven e grond moet zitten. Zo heeft opspattend vuil en/of water vrijwel geen invloed op de plank. Bij een verticale gevel is het belangrijk om te kijken wat de windzijde is zodat de wind het regenwater niet in de groef kan stuiven. Kies daarom bij een verticale gevel een linkse of rechtste bevestiging tegen de windrichting in. Ook hier zorg je dat de plank(en) minimaal 30 cm van de grond zit, in dit geval het uitende van de plank. Het bevestigen van de plank kun je doen met ring- of bolkopnagels te schieten of te nagelen. Let op, laat de kop altijd op het hout rusten en niet in het hout. Daarnaast kun je het hout ook bevestigen met roestvaststalen schroeven. Bevestig de plank iedere ca. 40 cm op de achterlatten. Daarbij raden wij je aan om het hout altijd voor te boren om de kans op barsten en splijten te voorkomen. Gebruik geen verzinkte schroeven; deze creëren in de loop der tijd zwarte vlekken en strepen op het hout. Gebruik altijd een waterpas bij de beginplank, zo ben je er zeker van dat de plank niet scheef staat, ook ziet het er recht uit

 • De volgplanken
  Door de werking van hout zet het uit en krimpt het. Hierdoor moet je altijd een kleine ruimte tussen twee planken laten. Een handige manier om dit te doen is om bij de bevestiging van de volgplanken een nagel, spijker of schroef tussen de twee planken te leggen. Zo heb je altijd genoeg ruimte over voor de werking van het hout. Bevestig de plank altijd in het middelste blok, en niet in de buitenste blokken of in de dunne groeven. Kijk na een paar volgplanken met een lange waterpas of alle planken nog steeds waterpas staan. Om een mooie rechte lijn van spijkers, nagels of schroeven te krijgen kun je een lange waterpas er naast houden om zo een strakke rechte lijn te krijgen.

 • De hoeklatten
  Nu je alle planken hebt bevestigt is het tijd voor de afwerking van de randen met hoeklatten. Wij hebben kant- en klare hoeklatten van verschillende houtsoorten in ons assortiment. Bevestig deze hoeklatten met de groef naar binnen toe zodat er genoeg ventilatie is. Deze hoeklatten bevestig je op het regelwerk en niet op de gevelplanken.

Triple blokprofiel gevelbekleding

Triple blokprofiel Thermo frake - Gerealiseerd door Bouwen met IQ

Belangrijke eigenschappen van het Triple blokprofiel

 • Het Triple blokprofiel wordt ook wel het blokprofiel of Deens rabat genoemd.
 • Het Triple blokprofiel is geschikt voor gevels en wanden om zowel horizontaal als verticaal te verwerken.
 • Werkende breedte: 125 mm
 • Werkende dikte: 21 mm

Het Triple blokprofiel bij Gevenhout

Bij GevenHout hebben we een ruim assortiment van verschillende houtsoorten in het Triple blokprofiel. Denk hierbij aan Thermohout, verschillende soorten.Tropisch hardhout, Eiken en Siberisch lariks. Deze planken worden vers voor jou op klantorder geschaafd. Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen over de bevestiging van het Triple blokprofiel of vragen in het algemeen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Published

Invalid Date

Last edit

Invalid Date

Blog